Kladdig kladdkaka recept

Jag kan med handen på hjärtat säga att det här är det absolut godaste kladdkakereceptet jag har testat att baka. Kakan blir väldigt söt och kladdig, precis som jag gillar det. Så jag har tänkt dela med mig av detta recept till er, och ni bör verkligen testa göra det, ni kommer inte bli besvikna! 
 
INGREDIENSER:
150 g smör
3 dl socker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 st ägg
2 dl mjöl
ca 1/4 tsk salt
ca 1/2 dl sirap
Ströbröd
 
GÖR SÅ HÄR:
1. Sätt ugnen på 175°c (ingen varmluftsugn: 200°c)
2. Smält smöret.
3. Blanda ägg och socker poröst.
4. Blanda kakao, mjöl, vaniljsocker och salt separat i en annan skål.
5. Häll mjölblandningen och smöret i ägg-och sockerblandningen, blanda noga, häll i sirap.
6. Bröa formen, häll i smeten. 
7. Grädda i nedre delen av ugnen i 10-20 min. 
 

Sådär, jag är lite osäker dock på hur mycket salt och sirap jag brukar ta eftersom jag bara brukar hälla i lite och smaka smeten om det blir gott haha. Men känn efter! Om det blir för salt är det ju bara att ta lite mer socker och sirap, det kan aldrig bli för mycket av sirap;)
 
 
Mat & Dryck | |
#1 - - Hannah:

sv: åh tack vad glad jag blir!! :)

Upp